Пријемни испит

Постоје три уписна рока: ПРВИ УПИСНИ РОК је крајем јуна, а ДРУГИ и ТРЕЋИ УПИСНИ РОК се одржавају после летње паузе на Факултету. О тачним датумима њиховог одржавања благовремено се објављују информације на сајту Факултета.

Термини за пријаву за полагање пријемног испита биће објављени накнадно. Осим редовног пријављивања доласком на Факултет, пријаву је могуће поднети и електронским путем. Датум одржавања пријемног испита биће објављен накнадно.

Пријемни испит за упис студената у прву годину основних академских студија у школској 2021/2022. полаже се из српског језика. Тест за пријемни обухвата 60 питања, при чему свако питање носи 1 бод. Питања су састављена на основу градива по коме се овај предмет изучава у гимназијама.

Факултет вам овде омогућава бесплатно преузимање Приручника за полагање пријемног испита за упис на прву годину основних академских студија на Правном факултету у Новом Саду у школској 2021/2022.

 

 

КОНКУРС ЗА УПИС


•    образац П1 (купује се у Скриптарници Факултета);
•    сведочанства за сва четири разреда завршене средње школе;
•    диплома о положеном завршном, односно матурском испиту;
•    лична карта (на увид) и копија личне карте;
•    доказ о уплати накнаде за полагање пријемног испита (уплатница).
Приликом пријаве се подносе (неоверене) фотокопије докумената, које Факултет задржава, уз оригинале који се подносе на увид.

ПРИПРЕМНА НАСТАВА


Припремна настава за полагање пријемног испита за упис на Правни факултет Универзитета у Новом Саду одржава се у току летњег семестра и организована је преко Zoom платформе, али она није обавезна за полагање пријемног испита.

Додатне информације у вези припремне наставе за полагање пријемног испита могуће је пронаћи на http://www.pf.uns.ac.rs/menu-novosti/2261-pripremna-info-tabla&Itemid=82#


Детаљи конкурса за упис на прву годину основних академских студија могу се пронаћи на следећем линку.