Међународна сарадња

Правни факултет има више од 30 потписаних споразума о сарадњи.
 
Сарадња је, између осталог, успостављена са Правним факултетима:
у Бечу – Аустрија; у Грацу – Аустрија; у Салцбуругу – Аустрија; Ла Сапиенца у Риму – Италија; у Падови – Италија; у Грајсвалду – Немачка; у Регенсбургу – Немачка; у Сасарију – Италија; у Темишвару – Румунија; у Клужу – Румунија; у Мишколцу – Мађарска; Етвеш Лоранду у Будимпешти – Мађарска; у Сегедину – Мађарска; у Печују – Мађарска; у Лођу – Пољска; у Братислави – Словачка; Нетања колеџом у Израелу; у Хенану – Кина; у Ву Хану – Кина; у Кливленду – САД; у Бањалуци – Република Српска (БиХ); у Мостару – Босна и Херцеговина; Џемал Биједић у Мостару – Босна и Херцеговина; у Бихаћу – Босна и Херцеговина; у Источном Сарајеву – Република Српска (БиХ); као и Економским факултетом Универзитета у Скопљу – Северна Македонија.

Споразумима је предвиђена сарадња у области науке и наставе, размена студената, професора и асистената, као и читав низ других активности које доприносе јачању веза између високошколских установа.

Осим тога, Правни факултет преко Универзитета у Новом Саду омогућава свим својим студентима учешће у програмима међународне размене студената, као што су: Campus Europae, Erasmus Mundus, Basileus, JoinEU SЕЕ (програми финансирани од стране Европске уније).

Поред тога што студије можете да наставите у иностранству, диплома нашег Факултета призната је у свим државама региона и бројним државама Европе и света. О томе сведочи велики број наших дипломаца који се усавршавају у иностранству и раде у најпрестижнијим међународним организацијама, институтима, амбасадама, међународним судовима и страним компанијама.
Ипак, ми желимо да останете овде и будете снага развоја Новог Сада, Војводине и Србије.